Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Martin, Lene (red.)
Dimensioner
19 x 236 x 175 mm
Vikt
690 g
SAB
Vpd,Doef
ISBN
9789144137285
Kommunikation i vården (häftad)

Kommunikation i vården

Häftad,  Svenska, 2021-08-06
403
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att informera och undervisa patienter är en viktig uppgift för sjuksköterskor. Korta och tydliga budskap som överförs på ett välstrukturerat och begripligt sätt är nödvändiga för att vården ska kunna bedrivas rationellt, utan att göra avkall på bemötande, delaktighet och patientsäkerhet. Vårdpersonal måste kunna kommunicera med patienter i olika åldrar, från olika kulturer, hantera icke-verbal kommunikation och anpassa sig till personer med olika typer av funktionsnedsättning.

Innehållet beskriver de faktorer som har betydelse för patientens upplevelse och vårdens kvalitet med fokus på kommunikation. Hur information och undervisning går till, vilka regler som finns för kommunikation inom vården, vilka aspekter som påverkar interaktionen mellan vårdpersonal, patienter och anhöriga och hur dessa aspekter kan hanteras tas upp i boken. Syftet med boken är också att förbereda läsaren för god interprofessionell kommunikation i framtidens vård, där allt fler kontakter sker digitalt.

Den främsta målgruppen är blivande eller redan yrkesverksamma sjuk sköterskor, men all vårdpersonal har nytta av att läsa boken eftersom god kommunikation är avgörande i så många sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikation i vården
  2. +
  3. Säker läkemedelsberäkning : dos, styrka, mängd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säker läkemedelsberäkning : dos, styrka, mängd av Lars André Olsen, Maria Hälleberg Nyman (häftad).

Köp båda 2 för 822 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna