När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåvade elever med adhd och autism (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2021-04-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 201 x 144 mm
Vikt
235 g
SAB
Eu
ISBN
9789144137353
När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåvade elever med adhd och autism (häftad)

När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåvade elever med adhd och autism

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-04-12
295

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken handlar om särskilt begåvade elever, som på grund av adhd eller autism inte alltid har tillgång till sina resurser, och om vad skolan kan göra för att stötta dem. Den handlar om eleverna som kan, men ändå inte klarar - det vill säga om de dubbelt exceptionella, som även kallas 2E.

2E-elever blir lätt missuppfattade eller går oss helt förbi. Den intellektuella kapaciteten kan dölja funktionsnedsättningen och omvänt kan funktionsnedsättningen kräva så mycket av elevens kraft att den intellektuella styrkan inte framträder. I båda fallen är risken stor att det stöd som faktiskt skulle kunna hjälpa uteblir.

När det enkla ändå blir svårt ger en praktiknära bild av de olika delar som kan ingå i begreppet 2E. Författaren diskuterar hur skolan kan tänka kring helheten och de pedagogiska konsekvenserna av ovanligt ojämna förmågor. Boken ger också utrymme för elevernas egna berättelser. Även om boken primärt är skriven med skola i åtanke riktas den även till intresserade bortom skolans värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåvade elever med adhd och autism
 2. +
 3. Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning och möjlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning ... av Mona Liljedahl (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåvade elever med adhd och autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och full med tankeväckande insikter
  Ingemar, 22 december 2023

  Märks att författaren är insatt i ämnet.
  Och kan dessutom förmedla det på ett enkelt begripligt sätt.
  Gillar dessutom titeln "När det enkla ändå blir svårt" vilket sätter en konstruktiv ton för hela utmaningen för personer som har de här utmaningarna.

 2. En kunskapsinvestering.
  Ellen, 13 april 2023

  Riktig bra bok. Lättläst och intressant. Ger en helt ny förståelse till varför det blir så svårt och det komplexa att vara särskilt begåvad och ha ADHD och/eller Autism. Denna kunskap kommer jag ha otrolig nytta av både som mamma och i min yrkesroll i skolan. Många delar föll på plats och jag känner igen min son i otroligt mycket. Rekommenderar till 100%.

 3. Boken som gör det svåra lite enklare :)
  Maria Klein, 6 maj 2021

  Jag tycker att rubriken på boken är så talande: "När det enkla ändå blir svårt". Jag tror att många känner igen sig i den titeln och kanske kan den(och såklart innehållet) öka förståelsen hos de som tycker att ett barn som är särskilt begåvad bara behöver skärpa sig istället för att krångla. Jag gillar att boken är så lättläst och intressant att till och med jag, som inte gillar att läsa böcker, valde att läsa hela. Pia lyckas beskriva det svåra på ett sätt som kommer att underlätta för både ... Läs hela recensionen

 4. Klockren!
  Imlaimaya, 29 april 2021

  Väldigt bra, tydlig och lättläst bok. Man får många aha-upplevelser och verkligen en högre förståelse för 2e-barn. Även insikter om att det är så viktigt att lyssna till barnet och inte gå på sina förutfattade meningar.

Visa alla 4 recensioner