Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kylli Persson, Mia (förf.) / Ljungek Wederbrandt, Jenny (förf.) / Strauss, Beatrice (förf.) / Klang-Jensen, Anette (red.) / Pihlgren, Ann S (red.)
Dimensioner
11 x 227 x 162 mm
Vikt
530 g
SAB
Eab
ISBN
9789144137469

Undervisningsstrategier i förskolan

Häftad,  Svenska, 2020-10-26
355
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Undervisning och lärande samverkar i ett komplext samspel och att ringa in vad som är framgångsrika undervisningsstrategier för att det ska ske ett lärande i barngruppen kräver insikt och erfarenhet.

I boken utvecklas teorier och forskning om undervisning och lärande. Bokens praktiska exempel visar hur de teoretiska idéerna kan om sättas i under visning på förskolan och hur förskolepersonalen planerar, genom för och följer upp sin undervisning. Varje praktiskt exempel belyses genom en teoretisk reflektion kopplad till forskning. På så sätt bidrar boken med teori och forskning liksom med praktiska exempel från beprövad erfarenhet om förskolans undervisning.

Förskolans undervisning är ämnesintegrerad och utgör en helhet, och såväl planering som barnens intressen gör att aktiviteterna i de projekt som beskrivs spänner över många ämnesområden, även om tre undervisningsområden utgör bokens särskilda fokus: språkutveckling, matematik och lärandeidentitet. Boken utgår från ett mångårigt utvecklingsprojekt som bland annat har utvärderats genom forskning.

Boken vänder sig till förskollärarstudenter i utbildning, yrkesverksam förskolepersonal och rektorer för förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisningsstrategier i förskolan
  2. +
  3. Undervisning i förskolan : att skapa lärande undervisningsmiljöer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisning i förskolan : att skapa lärande un... av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »