En lag för barn : kulturvetenskapliga perspektiv på barnrättskonventionen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bengtsson, Catarina (förf.) / Davet, Natalie (förf.) / Hillén, Sandra (förf.) / Johansson, Barbro (förf.) / Sjögren, Olle (förf.) / Westling, Karolina (förf.) / Ågren, Ylva (förf.) / Karlsson Häikiö, Tarja (red.) / Asplund Carlsson, Maj (red.) / Sundhall, Jeanette (red.)
Dimensioner
19 x 211 x 151 mm
Vikt
540 g
SAB
Oc.01,Bfkb
ISBN
9789144137483
En lag för barn : kulturvetenskapliga perspektiv på barnrättskonventionen (häftad)

En lag för barn : kulturvetenskapliga perspektiv på barnrättskonventionen

Häftad,  Svenska, 2020-08-10
339
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan ett barn definieras? Hur kan barn göras delaktiga i allt från stadsplanering till kulturella uttryck? Hur kan barns rättsmedvetande och engagemang stärkas och hur ser skärningspunkten ut mellan föräldrars rätt till yttrandefrihet och barns rätt till privatliv?

Syftet med barnrättskonventionen är att inta ett barnrättsperspektiv på mänskliga rättigheter, men det är oklart hur inkorporeringen av barnrättskonventionen som lag kommer att fungera för det enskilda barnet. I En lag för barn problematiseras därför barnrätts perspektivet utifrån kultur, makt och ålder i relation till barn- och ungdomskulturforskning. Bokens nio kapitel utgår från de olika artiklarna i FN:s barnrättskonvention och lyfter fram barnrätts perspektiv i relation till förskola och skola, kulturprojekt, film, litteratur och barns del tagande i olika samhälleliga kontexter.

En lag för barn syftar till att bidra till diskussioner och kunskaper om barn- och ungdomskultur relaterade till frågor kring barns villkor i samhället och barns rättigheter belysta utifrån kulturvetenskapliga perspektiv.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av barn- och ungdoms kultur liksom barns rättigheter i allmänhet och kulturvetenskapliga perspektiv på barns rättigheter i synnerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En lag för barn : kulturvetenskapliga perspektiv på barnrättskonventionen
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna