Vem styr vården? - (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Siverbo, Sven (förf.) / Thorslund, Mats (förf.) / Winblad Spångberg, Ulrika (förf.) / Blomkvist, Paula (red.)
Dimensioner
215 x 135 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
Oa
ISBN
9789144137513

Vem styr vården? -

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-08-15
316
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sjukvården benner sig nästan alltid i den politiska hetluften. Samtidigt är politikernas roll i vården kontroversiell. Vissa anser att landstingen bör avskaffas. Andra att de bör slås samman till större regioner. Frågan handlar om den svenska sjukvårdens organisation. Kan vården styras politiskt? Bör den? Och varför tycks den politiska styrningen så ofta misslyckas? I Vem styr vården? ger en rad framståend forskare sin syn på hur sjukvården i Sverige styrs i dag och vilka förändringar som behövs inför framtiden. Ett genomgående tema är medborgarnas ökade förväntningar på vården, som skapar utmaningar både för politiker och vårdpersonal. Andra aktuella frågor som diskuteras är primärvårdens roll, patienternas ställning och den fragmentariska vårdkedjan för de äldre.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av svensk sjukvård. Då den ger en lättillgänglig introduktion till den svenska sjukvårdens organisation och historia lämpar den sig också väl som lärobok inom utbildningar med inriktning mot vård, omsorg och social välfärd.
Vem styr vården? ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vem styr vården? -
  2. +
  3. Lokalt beslutsfattande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lokalt beslutsfattande av Gertrud Alirani, Katarina Giritli Nygren, Gustav Lidén, Stig Montin, Jon Nyhlén (häftad).

Köp båda 2 för 700 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »