Komparativ politik - paket - (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Anckar, Carsten (red.) / Denk, Thomas (red.)
ISBN
9789144137766
Komparativ politik - paket - (häftad)

Komparativ politik - paket -

Häftad Svenska, 2019-08-22
729
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hur fungerar politiska system? Hur är de uppbyggda och hur skiljer de sig åt länder emellan? Det är några av de frågor som behandlas i Komparativ politik - Institutioner och beteende. Utöver en presentation av grundläggande begrepp och metoder jämförs centrala institutioner, som till exempel parlament, regeringar och statsformer, och aktörsgrupper som politiska partier, intressegrupper och media. Därtill görs jämförelser mellan medborgares politiska beteenden, politiska kulturer och värderingar. Hur fungerar politiska system? Hur är de utformade och hur skiljer de sig åt länder emellan? I Komparativ politik - Tio politiska system beskrivs hur politiska system är uppbyggda i tio länder: Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA, Brasilien, Indien, Kenya, Ryssland, Kina och Iran. För varje land presenteras den politiska historien, regeringsform, statsform, partisystem och partier, valsystem och val, vilket möjliggör och underlättar jämförelser.

Tillsammans ger dessa böcker studenten en fördjupad förståelse för komparativ politik utifrån empiriska och teoretiska perspektiv. Boken riktar sig till studenter i statsvetenskap och andra ämnen där en förståelse för politiska system har en central roll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Komparativ politik - paket -
  2. +
  3. Komparativ politik - Institutioner och beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Komparativ politik - Institutioner och beteende av Carsten Anckar, Thomas Denk, Lauri Karvonen, Åsa Von Schoultz (häftad).

Köp båda 2 för 1195 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna