Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
97 x 208 x 155 mm
Vikt
535 g
SAB
Ocga,Doee
ISBN
9789144137803
Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism (häftad)

Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-01-27
331
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är radikalisering? Hur går det till när någon blir radikaliserad? Kan vem som helst bli radikaliserad? Varför angår radikalisering mig?

Detta är inte en bok om religion eller politiska ideologier, utan en bok om de skadliga idéer som återfinns i alla radikala rörelser och på vilket sätt dessa idéer kan påverka människors hälsa långt efter ett avhopp. I boken beskrivs vad personer som i sin yrkesroll kommer i kontakt med radikaliserade individer kan göra för att motverka rekryteringen till radikala grupper samt hur radikaliserade personer konkret kan få hjälp vid avhopp. Fokus ligger på att förse yrkesverksamma med handgripliga verktyg för att handskas med problemet - både i förebyggande och i rehabiliterande syfte. Boken vänder sig således främst till professionella behandlare och personal inom skola, socialtjänst, kriminalvård och inom vården generellt. Den kan även läsas av alla som intresserar sig för vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism
 2. +
 3. Barnförhör : att få vetenskap och juridik att fungera i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnförhör : att få vetenskap och juridik att f... av Anneli Larsson, Rickard Sjöberg, Kristina Gustafsson, Anna Mårtensson, Sandra Rohdin (häftad).

Köp båda 2 för 697 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok man stryker under i och återkommer till
  Torsten Rehn, 18 mars 2021

  För den som är intresserad av hur det kan komma sig att helt vanliga människor kan hamna i radikala miljöer och av varför det är så svårt att ta sig ur dem är den här boken ett fynd. Det är så mycket man inte visste tidigare att man kan behöva läsa vissa avsnitt flera gånger. För mig var det smått besvärande att behöva konstatera att allt jag spontant skulle göra för att påverka en person till att lämna en radikal miljö var precis det man INTE ska göra. Det är med andra ord inte mycket som är... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Håkan Järvå

 • Påverkan och manipulation

  Håkan Järvå, Peter Dahlgren

  Varför gillar vi vissa personer men inte andra? Varför är försäljare så skickliga? Hur vi beter oss och hur vi bildar våra uppfattningar om verkligheten funderar vi kanske inte speciellt mycket på. Vi vill gärna tro att vi grundar våra beslut på f...