Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2021-08-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dahlbeck, Moa (förf.) / Gunneflo, Markus (förf.) / Hermansson, Christoffer (förf.) / Johansen, Tormod (förf.) / Käll, Jannice (förf.) / Lindberg, Kajsa (förf.) / Petrusson, Ulf (förf.) / Raviola, Elena (förf.) / Schollin, Kristoffer (förf.) / Noll, Gregor (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 19 mm
Vikt
540 g
SAB
Oe
ISBN
9789144137858

AI, digitalisering och rätten : en lärobok

Häftad,  Svenska, 2021-08-13
355
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
AI och digitalisering har en stor faktisk regleringsmakt. I förening med teknikens kommersiella potential har den blivit en allvarlig konkurrent till rättens formella regleringsmakt. I den här boken kopplas diskussionen om enstaka teknologiska lösningar till rättens centrala begrepp och institutioner. Hur kommer rätten som sådan att samverka med AI och digitalisering - eller kommer den rentav att motverka dem?

Juridiken förändras just nu utifrån - poängen med denna bok är att vara ett steg på vägen att förändra den inifrån och att därmed äga själva processen. AI, digitalisering och rätten ger dig verktyg att tänka klarare om AI- teknikens potentiella återverkningar på rättens olika delar.

Boken vänder sig i första hand till studenter på landets juristutbildningar, men är också skriven så att läsare med olika bakgrund och kunskapsnivåer kan tillgodogöra sig innehållet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. AI, digitalisering och rätten : en lärobok
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »