Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-08-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vef,Doe
ISBN
9789144138138
Kognitiv neurovetenskap : nya teorier och tillämpningar (häftad)

Kognitiv neurovetenskap : nya teorier och tillämpningar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-08-18
392
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vilka regioner i hjärnan är involverade när man kommunicerar med någon, och spelar det någon roll om det är talat språk eller teckenspråk? Finns det några skillnader i hjärnans aktivering när man lyckas respektive misslyckas med att plocka fram minnen? Aktiveras yngre och äldre personers hjärnor på olika sätt, och kan hjärnans sätt att lösa en uppgift ändras efter en hjärnskada? Detta är några exempel på centrala frågor inom kognitiv neurovetenskap, ett forskningsområde som handlar om att förstå hur komplexa kognitiva funktioner uppstår i samspel mellan hjärnans många olika delar.

I Kognitiv neurovetenskap beskrivs grundläggande funktioner som perception, uppmärksamhet, språk, minne och emotion. Men även komplexa förmågor som medvetande och exekutiva funktioner behandlas. Författaren ger också kliniska och tillämpade perspektiv genom att diskutera individuella skillnader samt förändringar kopplade till åldrande, sjukdom och skada.

Kognitiv neurovetenskap är grundligt omarbetad och uppdaterad sedan förra upplagan, bland annat med avsnitt om neurogenes, kognitiv arkitektur och deep learning. Dessutom presenterar författaren den omfattande metodutveckling som skett inom området.

Boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom områden som medicin och vård, psykiatri, psykologi och kognitionsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kognitiv neurovetenskap : nya teorier och tillämpningar
  2. +
  3. Klinisk neuropsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk neuropsykologi av Håkan Nyman, Aniko Bartfai (häftad).

Köp båda 2 för 820 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Nyberg