Kulturarv i förändring (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2020-10-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lagerqvist, Maja (förf.) / Rue, Anna (förf.) / Gradén, Lizette (red.) / O'Dell, Tom (red.)
SAB
Kt
ISBN
9789144138459
Kulturarv i förändring (häftad)

Kulturarv i förändring

Häftad Svenska, 2020-10-05
325
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Denna bok undersöker hur kulturarv skapas, i naturlandskap och i stora och små museer i Norden och Nordamerika. Nio forskare inom etnologi, skandinavistik och folkminnesforskning visar utifrån sitt etnografiska fältarbete hur kulturarv formas och omformas i dynamiska processer över tid.

Kulturarv formas i nuet, men bygger på det förflutna och besitter kraften att både göra motstånd och staka ut förändringar för framtiden. Författarna visar att kulturarv är något som människor och institutioner skapar, men också något som förändrar kulturskaparnas självuppfattning när de tar ställning till nya former av kulturarv: Vad ska betraktas som ett kulturarv? Av vem? För vem? Och för vilka syften?

Kulturarv i förändring vänder sig till studenter i etnologi och kulturvetenskap, till verksamma inom museer och kulturminnesvård, samt till övriga som intresserar sig för frågor om vad kulturarv är och hur det förändras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturarv i förändring
  2. +
  3. Etnologiskt fältarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnologiskt fältarbete av Lars Kaijser, Magnus Öhlander, Lizette Gradén, Eva Fägerborg, Eva Silvén (häftad).

Köp båda 2 för 682 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »