Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2020-03-24
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eu,Eaa
ISBN
9789144138626
Perspektiv på specialpedagogik (häftad)

Perspektiv på specialpedagogik

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-03-24
284
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Olika grundläggande frågor om specialpedagogik står i centrum för den här boken: Hur ska vi förstå olikhet och avvikelse? Vad betyder det att diagnostisera barn i svårigheter? Behövs specialpedagogik eller ska vi kräva av den "vanliga" pedagogiken att hantera barns olikheter inom ramen för sina ordinarie verksamheter?

Hur vi svarar på denna typ av frågor beror på vilket perspektiv på specialpedagogik vi anlägger. I boken urskiljs och presenteras tre olika forskningsperspektiv på specialpedagogisk verksamhet: ett kompensatoriskt perspektiv, ett kritiskt perspektiv och ett så kallat dilemmaperspektiv.

I denna tredje upplaga har ambitionen varit att göra boken mer lättillgänglig. Således finns det nu instuderingsfrågor till varje kapitel, några avsnitt har flyttats eller utgått och ett kapitel med konkreta exempel på vad perspektiven har för implikationer för skolors verksamhet har lagts till.

Boken är främst avsedd för utbildning inom universitet och högskola. Den passar utmärkt som introduktion till ämnesområdet för blivande lärare, specialpedagoger, psykologer och andra med intresse för grundläggande frågeställningar om undervisning, olikhet och normalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på specialpedagogik
  2. +
  3. Lyssnandets pedagogik : etik och demokrati i pedagogiskt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyssnandets pedagogik : etik och demokrati i pe... av Ann Åberg, Hillevi Lenz Taguchi (häftad).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Perspektiv på specialpedagogik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Perspektiv på specialpedagogik

    Otroligt intressant bok som fick mig att få många tankeställare kring skolan, elevsyn, specialpedagogik m.m. Både kring eget yrkesutövande samt strukturer inom skolan m.m. Väl värd att läsa för lärare, speciallärare, rektorer m.fl.!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Claes Nilholm