Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2020-03-24
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eu
ISBN
9789144138626
Perspektiv på specialpedagogik (häftad)

Perspektiv på specialpedagogik

Häftad Svenska, 2020-03-24
242
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Olika grundläggande frågor om specialpedagogik står i centrum för den här boken: Hur ska vi förstå olikhet och avvikelse? Vad betyder det att diagnostisera barn i svårigheter? Behövs specialpedagogik eller ska vi kräva av den "vanliga" pedagogiken att hantera barns olikheter inom ramen för sina ordinarie verksamheter?

Hur vi svarar på denna typ av frågor beror på vilket perspektiv på specialpedagogik vi anlägger. I boken urskiljs och presenteras tre olika forskningsperspektiv på specialpedagogisk verksamhet: ett kompensatoriskt perspektiv, ett kritiskt perspektiv och ett så kallat dilemmaperspektiv.

I denna tredje upplaga har ambitionen varit att göra boken mer lättillgänglig. Således finns det nu instuderingsfrågor till varje kapitel, några avsnitt har flyttats eller utgått och ett kapitel med konkreta exempel på vad perspektiven har för implikationer för skolors verksamhet har lagts till.

Boken är främst avsedd för utbildning inom universitet och högskola. Den passar utmärkt som introduktion till ämnesområdet för blivande lärare, specialpedagoger, psykologer och andra med intresse för grundläggande frågeställningar om undervisning, olikhet och normalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på specialpedagogik
  2. +
  3. Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar. SOU 2016:46. : Slutbetänkande från Utredningen om kvalitet i utbildningen fö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samordning, ansvar och kommunikation - vägen ti... av Utbildningsdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Perspektiv på specialpedagogik