Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Namli, Elena (förf.) / Persson, Pia (förf.) / Rahm, Tobias (förf.) / Romare, Johanna (förf.) / Seppä, Brittmari (förf.) / Westerberg, Marie (förf.) / Bremdal, Patrik (red.) / Ohlsson, Johanna (red.)
SAB
Oc.01
ISBN
9789144138893
Mänskliga rättigheter i teori och praktik : från idé till förvaltning (häftad)

Mänskliga rättigheter i teori och praktik : från idé till förvaltning

Häftad Svenska, 2020-08-05
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Att arbeta med mänskliga rättigheter i offentlig förvaltning väcker många frågor. Vad innebär det egentligen att mänskliga rättigheter är just rättigheter, och vilka plikter för de med sig? Vilka strategier kan anammas i arbetet mot rasismens normalisering? På vilket sätt ska konventioner tolkas i relation till svensk lagstiftning, och varför är det centralt med ett gott bemötande? I skärningspunkten mellan ledande forskning och praxis i den svenska förvaltningen diskuteras dessa och många andra frågor.

Mänskliga rättigheter i teori och praktik: Från idé till förvaltning bidrar med såväl vetenskapliga som praktiska och erfarenhetsbaserade perspektiv på arbetet med mänskliga rättigheter i det offentliga Sverige. I boken förenas etik, statsvetenskap och juridik med konkreta frågor och utmaningar som aktörer inom den svenska förvaltningen möter. Ledande forskare inom fältet och offentliganställda med expertfunktioner inom sina myndigheter diskuterar och bidrar med perspektiv på hur mänskliga rättigheter bör förstås, såväl i teori, tillämpning och praktik som i länkarna däremellan.

Boken fungerar som ett stöd och ett diskussionsunderlag för att driva arbetet med mänskliga rättigheter framåt. Den vänder sig till dig som arbetar med mänskliga rättigheter i Sverige, med eller utan juridisk kompetens, men även till dig som just nu studerar mänskliga rättigheter för att i framtiden arbeta med ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mänskliga rättigheter i teori och praktik : från idé till förvaltning
  2. +
  3. Förvaltningslagen : en kommentar med inriktning mot socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningslagen : en kommentar med inriktning... av Catarina Fäger (häftad).

Köp båda 2 för 656 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »