Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Axelsson, Ann-Sofie (förf.) / Barman, Linda (förf.) / Berg, Gunnar (förf.) / Carlén, Urban (förf.) / Erikson, Martin G (förf.) / Karlberg, Martin (förf.) / Larsson, Olle (förf.) / Lindh, Maria (förf.) / Långström, Elisabeth (förf.) / Maurin Söderholm, Hanna (förf.) / Messina Dahlberg, Giulia (förf.)
SAB
Epab
ISBN
9789144139029
Didaktisk dialog i högre utbildning (häftad)

Didaktisk dialog i högre utbildning

Häftad Svenska, 2021-08-06
343
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Kollegiala samtal är ett viktigt verktyg för att stärka kvaliteten och utveckla undervisningen. Ändå är sådana diskussioner fortfarande sällsynta inom högre utbildning. Den här boken presenterar en modell för kollegiala samtal - så kallade didaktiska utvecklingsdialoger - med utgångspunkt i autentiska undervisningssituationer, hämtade från universitetslärares vardagsarbete inom olika utbildningar.

Exempel på teman som belyses och diskuteras i boken är: utmaningen i att behandla ett omfattande ämnesinnehåll på få undervisningstimmar; lärstrukturer för distansstudenter; studenters negativa attityder till ett visst ämnesinnehåll; och relationen mellan vardagsföreställningar och teoretiskt grundad begreppsförståelse. Varje tema illustreras genom reflektion i flera steg, i en dialog mellan universitetslärare, forskare och pedagogiska utvecklare från olika lärosäten runt om i Sverige.

Didaktisk dialog i högre utbildning är lämplig som litteratur på högskolepedagogiska kurser, och riktar sig också till enskilda universitetslärare och lärarlag som vill utveckla sin undervisning. Förhoppningen är att dialogerna ska ge inspiration och utmana, och också fungera som modell för samtal om undervisning och om det akademiska lärarskapets komplexitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Didaktisk dialog i högre utbildning
  2. +
  3. Lärande : en introduktion till perspektiv och metaforer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande : en introduktion till perspektiv och m... av Roger Säljö (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »