Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-11-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 190 x 14 mm
Vikt
583 g
SAB
Fct
ISBN
9789144139166

Glömda sagor Digital + Tryckt

(6 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-11-02
460
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Glömda sagor är ett läromedel för alla som vill utvecklas i svenska. Boken vänder sig till dem som har klarat minst SFI-C (eller har kunskaper motsvarande A2-B2 i svenska) och som vill uppnå C1-nivå i svenska (eller motsvarande svenska 3 på gymnasienivå).

Boken kan användas för självstudier eller som extra läsförståelsematerial i en klass. Den vänder sig i första hand till personer med svenska som andraspråk, men även de som har svenska som modersmål och vill utveckla sitt ordförråd, sin läsförståelseförmåga och sina grammatikkunskaper kan ha nytta av materialet.

I boken finns tolv sagor. Efter varje saga finns läsförståelsefrågor, samt ordkunskaps- och grammatikövningar som bygger på innehållet i sagan. I slutet av boken finns en grammatikdel.

I boken finns det en tydlig progression. Sagorna blir längre och svårare och övningarna blir allt fler, samt mer och mer komplexa i takt med att man arbetar med boken. Man kan läsa varje saga för sig, men tanken är ändå att läsa alla sagorna i den ordning de kommer i boken, då det finns några karaktärer som återkommer. Övningarna bygger dessutom på en progression och vissa grammatiska moment återkommer i olika svårighetsgrad ju längre fram man arbetar i boken.

I den digitala del som ingår i läromedlet kan man lyssna på alla sagorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glömda sagor Digital + Tryckt
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 609 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Glömda sagor Digital + Tryckt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Ghada Atallah Anderson, 30 september 2023

  Jag rekommenderar starkt den här boken eftersom texterna engagerar. Övningarna är också skrivna på ett sätt som stödjer inlärningen av de nya orden. Efter att ha läst texterna fastnar de nya orden i huvudet mycket mer än någon annan bok jag har använt tidigare. Berättelserna är vackert skrivna. Tack Cecilia

 2. Den mest perfekta!
  Merima Osmanovic, 9 december 2022

  Glömda sagor är en perfekt bok skriven av världens bästa lärare Cécile Tartar. Den här boken innehåller många kloka och lärorika berättelser från vilka du kan sammanfatta viktiga livsbudskap.

  Ge dig själv eller dina nära och kära boken "Glömda sagor". Återuppliva dina bortglömda värderingar och barnet i dig. Ingenting är mer värdefullt än hälsa, kunskap och en bra bok. Samtidigt lär dig svensk grammatik på ett enkelt sätt.

  Jag har inget annat att säga än att jag helhjärtat ... Läs hela recensionen

 3. Språket är allt
  Norbert och Daniela, 12 december 2021

  En lärobok i svenska språket som är lika underhållande och lärande. Du kan bara läsa sagorna men vill du ha förklaringar av okända ord eller grammatikregler så går det mycket bra med den här boken. OBS! Sagorna var bortglömda av författaren men ser nu dagsljuset - tack Cécile.

 4. Fantastisk bok!
  Adriana S (Karlstad), 7 november 2021

  Fantasibok, barnbok, hjälpmedel för att lära sig ett andra språk och till utveckling av språkkunskap. Denna bok hjälpte mig oerhört mycket på vägen till C1-nivå i svenska språket. Att det finns många kapitlar och mycket varietet mellan sagorna gör att läsaren inte blir uttråkad. Sedan är minigrammatik delen super bra!
  Sagorna är så fina att jag har i plan att läsa dem för mina kommande barn.
  Jag rekommenderar stark denna bok.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Cécile Tartar Jönsson