Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2020-08-26
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Uh
ISBN
9789144139241
Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle (häftad)

Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle

Häftad Svenska, 2020-08-26
471
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Antalet människor har under de senaste 50 åren ökat från tre till nästan åtta miljarder. Samtidigt har livsstilen i rikare delar av världen bidragit till att vi i dag överutnyttjar jordens resurser. Hur ska vi leva och fördela jordens resurser så att också framtida generationer kan få ett bra liv här på jorden? Under de kommande tio åren måste vi se till att uppnå de 17 globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Det är den handlingsplanen som ska stimulera till åtgärder och handlingskraft lokalt, nationellt och globalt. Hållbarhetsmålen är integrerade och beroende av varandra och därför måste samtliga mål uppnås för att vår framtida samhällsutveckling ska bli hållbar. Det handlar om att vi människor och alla andra livsformer ska kunna frodas på planeten Jorden i samklang med naturen.

Hållbar utveckling - människa, miljö och samhälle är en lärobok avsedd för -

studier i gymnasieskolans kurser (Gy11) inom ämnena biologi, geografi,

naturkunskap och hållbart samhälle. Den är även lämpad som grundläggande

lärobok i hållbar utveckling inom lärarutbildningen och tillgodoser de övergripande perspektiven miljö respektive hållbar utveckling, som ingår i all

utbildning i skolan och högskolan.

I dag bygger hållbar utveckling inte bara på ekologisk välfärd. Miljö- och klimatfrågor vävs samman med frågor och utmaningar inom många olika områden såsom demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet. Det är dock fortfarande kunskapen om sambanden i naturen som utgör grundbulten. Vi har alla ett ansvar att föra denna viktiga kunskap vidare till kommande generationer.

Boken utgör ett värdefullt redskap för hur frågor om miljö och hållbar utveckling kan lyftas fram och få lösningar. Varje kapitel avslutas med ett antal fakta- och diskussionsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle
  2. +
  3. Att undervisa för hållbar utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att undervisa för hållbar utveckling av Agneta Bränberg, Ulf Holmgren, Maria Wester (häftad).

Köp båda 2 för 790 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna