Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2022-06-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eabf
ISBN
9789144139470
Ord och uttryck i språkundervisningen (häftad)

Ord och uttryck i språkundervisningen

Häftad Svenska, 2022-06-09
271
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under senare år har forskning om ordinlärning i ett andra eller främmande språk (L2) utvecklats markant. Förklaringen till detta är att ordförrådet har visat sig ha en avgörande betydelse för språkfärdigheten. Samtidigt finns det ännu många obesvarade frågor. För hur många gånger behöver en inlärare egentligen möta ett okänt ord för att lära sig det? Och varför är vanliga, fasta ordkombinationer på målspråket i regel så svåra att använda korrekt?

I den här boken sammanfattas den kunskap som forskningen genererat. Författaren beskriver ordinlärningens viktiga roll för språkinlärning och språkfärdighet i ett L2 och introducerar nyckelbegrepp inom området. Här presenteras även praktiska klassrumsövningar som enligt teori och forskning har stor potential att främja ordinlärningen hos eleverna.

Ord och uttryck i språkundervisningen vänder sig till ämneslärarstudenter och ämneslärare i engelska, men även till lärare i moderna språk samt master- och forskarstudenter.

"Boken ger språklärare värdefulla insikter baserade på aktuell forskning, och beskriver hur resultaten kan omsättas i en undervisning som gynnar elevernas ordförrådsutveckling."

Christina Lindqvist, professor i franska med inriktning mot språkvetenskap och lärande vid Göteborgs universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ord och uttryck i språkundervisningen
  2. +
  3. Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och stra... av Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson (häftad).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »