Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
468
Utgivningsdatum
2022-04-21
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Mia Ruthman
Medarbetare
Bergbom, Ingegerd (förf.) / Dahlberg, Karin (förf.) / Ekebergh, Margaretha (förf.) / Eriksson, Katie (förf.) / Fagerström, Lisbeth (förf.) / Fredriksson, Lennart (förf.) / Fridh, Isabell (förf.) / Gustafsson, Lena-Karin (förf.) / Hilli, Yvonne (förf.) / Holmström, Inger K. (förf.) / Koskinen, Camill
SAB
Vpg:b
ISBN
9789144139555
Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik (häftad)

Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2022-04-21
552
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En vetenskap och dess teorier byggs upp av begrepp som på olika sätt relaterar till varandra och beskriver vetenskapens sätt att se på den egna verksamheten. Tillsammans formar begreppen en syn på verkligheten som kan te sig mer eller mindre abstrakt, samtidigt som abstraktionsnivån också bidrar till att teorier kan ha såväl djup som omfång.

Boken introducerar varför begreppsutveckling är viktigt inom vårdvetenskap, ett par metoder för begreppsutveckling samt hur reflektion och forskning om begrepp kan bidra till att vårdandet evidensbaseras. I huvuddelen av boken beskriver forskare från Sverige, Finland och Norge övergripande begrepp som exempelvis hälsa, miljö och personcentrerad vård, samt mer avgränsade begrepp som vila, vårdande kommunikation och tröst.

Boken vänder sig till studerande i sjuksköterskeprogrammet och olika specialistsjuksköterskeprogram, men passar också andra yrkesgrupper i vårdande verksamheter och de som är intresserade av att förstå mer om vårdvetenskap i allmänhet, och om dess begrepp och språkanvändning i synnerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik
  2. +
  3. Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digi... av Lars Sandman, Sofia Kjellström (häftad).

Köp båda 2 för 1216 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »