Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2020-11-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 213 x 163 mm
Vikt
335 g
SAB
Em.01
ISBN
9789144139579

Lärande för hållbar utveckling - - i förskolan

Häftad,  Svenska, 2020-11-17
309
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi lever i dag i en värld där klimatförändringarna och dess konsekvenser blir alltmer påtagliga. Jordens resurser kommer inte att räcka till om vi inte förändrar vårt samhälle och vår relation till naturen.

Förskolan ska, liksom all utbildning i Sverige, genomsyras av lärande för hållbar utveckling. Men vad menas egentligen med det, och vad innebär det i praktiken?

I den här boken ger författaren en teoretisk bakgrund till begreppet lärande för hållbar utveckling och visar också genom konkreta exempel hur man kan arbeta med detta i förskolan. Boken fungerar därmed både som inspirationskälla och som utgångspunkt för diskussioner om förskolans roll i skapandet av den värld vi lever i och den framtid som barnen är en del av.

I den här andra upplagan har författaren uppdaterat innehållet ut ifrån den reviderade läroplanen för förskolan som trädde i kraft 2019, samt förtydligat och fördjupat en del resonemang.

Boken vänder sig till studenter på förskollärarutbildningen och till alla som arbetar i förskolan och är intresserade av lärande för hållbar utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande för hållbar utveckling - - i förskolan
  2. +
  3. Förskolans arbete med naturvetenskap och teknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans arbete med naturvetenskap och teknik av Per Dahlbeck, Karin Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 609 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sanne Björklund

  • Uteverksamhetens möjligheter

    Sanne Björklund

    Utevistelse är en självklar del av förskolans verksamhet. Varje dag, året om, går barn och pedagoger ut. Den här boken vill visa på de möjligheter som uteverksamheten erbjuder. Skapa magiska lekvärldar, bjud ut bokstäverna, få syn på naturens este...