Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Pud
ISBN
9789144139746
Design av AI-drivna tjänster (häftad)

Design av AI-drivna tjänster

Häftad Svenska, 2021-08-06
355
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den här boken handlar om hur man designar AI-drivna tjänster där upplevelse och nytta för människan står i centrum. Den är skriven för yrkesverksamma designers som vill lära sig att hantera detta nya designmaterial för att bredda sin designkompetens och kreativitet. Boken är också tänkt att fungera som kurslitteratur inom informatik, datavetenskap och människa-maskininteraktion.

För att avmystifiera och göra dagens AI-teknologi tillgänglig och värdeskapande krävs inte bara teknisk kunskap, utan också en förståelse för hur teknologin samverkar med människan. Design av AI-drivna tjänster utgår från människocentrerad design. Den närmar sig maskininlärning och andra AI-tekniker för att utöka verktygslådan för designers. Boken tar både upp hur enkla AI-stöd kan förbättra redan befintliga tjänster och hur mer avancerad AI kan användas för att skapa tjänster som kan ta eget initiativ och utföra uppgifter å människans vägnar. Tyngdpunkten ligger på att använda data, algoritmer och beräkning som ett eget designmaterial som kan ge upphov till nya typer av användarupplevelser och effekter för individ, organisation och samhälle.

Pontus Wärnestål är docent i informatik vid Högskolan i Halmstad. Hans forskning fokuserar på människocentrerad AI och digital tjänsteinnovation. Pontus är också Design Director vid designbyrån inUse och har över 20 års erfarenhet av akademiskt och praktiskt designarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Design av AI-drivna tjänster
  2. +
  3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pontus Wärnestål

  • Designing AI-Powered Services

    Pontus Wärnestål

    This book is about how to design AI-powered services where human experience and impact are at the center. It is written for you as a professional designer who wants to learn how to wield the power of AI to improve your design skills and creativity...