Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2020-07-14
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbc
ISBN
9789144139852
Redovisning i bolag och koncerner (häftad)

Redovisning i bolag och koncerner

Häftad Svenska, 2020-07-14
505
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Redovisning är något som förekommer i varje bolag, vare sig litet eller stort. Detsamma gäller såväl ett enskilt bolag som en koncern. Teknik och praxis för hur redovisningen ska vara utformad har utvecklats under lång tid, men är också ett område som i stor utsträckning är lagreglerat. Samtidigt är det kanske smalsynt att se redovisning som ett område, då det omfattar både löpande bokföring av affärshändelser och periodisk avstämning i form av bokslut och årsredovisning.

Författarnas ambition är att ge läsaren kunskaper och verktyg för att dels förstå och kunna tillämpa löpande bokföring av händelser i bolag som utgör grunden i bolagens produktion av redovisning, dels kunna tolka och analysera ett bolags årsredovisning som i grunden bygger på bokföring. I syfte att tydliggöra vad som styr dessa områden av redovisningen utgör bokföringslagen och årsredovisningslagen det skelett som bokens struktur bygger på, vilka sedan kompletteras med den styrande reglering och normgivning som är dominerande i Sverige.

Boken är avsedd för introduktionskurser inom redovisning på universitetsnivå. En viss förkunskap om ekonomiska begrepp och samband underlättar läsningen. Denna bok hette i tidigare upplagor Årsredovisning i aktiebolag och koncerner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Redovisning i bolag och koncerner
  2. +
  3. Resultat, kapital och kassaflöde - övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resultat, kapital och kassaflöde - övningsbok av Rune Lönnqvist (häftad).

Köp båda 2 för 663 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna