Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2021-02-11
Upplaga
7
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Hedvig Svedberg
Dimensioner
25 x 244 x 173 mm
Vikt
855 g
SAB
Oaa
ISBN
9789144140971
Gruppsykologi - Om grupper, organisationer och ledarskap (kartonnage)

Gruppsykologi - Om grupper, organisationer och ledarskap

(3 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2021-02-11
495
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människan lever i grupper och grupper lever i människan. Inom såväl offentliga som affärsdrivande organisationer har vi i vår tid en stark (och ibland överoptimistisk) tro på "gruppen" och dess möjligheter. Här ska viktiga beslut fattas och ett kvalificerat arbete utföras utifrån idén om den samlade kompetensens kraft och potential. För att detta ska vara möjligt räcker det inte med vackra ord och goda intentioner.

I denna bok ges en systematisk genomgång av olika teoribildningar inom gruppsykologi och ledarskapsteori. Författaren flätar samman tidlös och aktuell kunskap från psykologi och pedagogik samt ledarskaps- och organisationsteori i en diskussion kring de möjligheter och dilemman som grupper, organisationer och dess ledare ställs inför. Den professionella och sociala kompetens som är nödvändig i moderna organisationer behandlas utförligt.

Gruppsykologi har blivit en klassiker och är nu inne på sin sjunde upplaga. Boken skiljer sig från annan litteratur inom fältet genom att den integrerar kunskap om grupper, organisationer och ledarskap på ett heltäckande vis. Denna upplaga har genomgått en omfattande bearbetning och uppdatering.

Boken vänder sig till alla som söker en nyanserad förståelse av gruppers dynamik, ledarskap och organisationsfrågor. Den är sedan många år kurslitteratur på utbildningar inom psykologi, socialt arbete och ledarskap samt på vård- och lärarutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gruppsykologi - Om grupper, organisationer och ledarskap
  2. +
  3. Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hantera, förebygg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hante... av Thomas Jordan (häftad).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Svedberg