Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2021-07-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
11 x 221 x 163 mm
Vikt
460 g
SAB
Oha
ISBN
9789144141046

Den svenska arbetsmarknadspolitiken i går och i dag : historisk bakgrund, föränderliga förutsättningar och nya aktörer

Häftad,  Svenska, 2021-07-07
384
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken anläggs ett långsiktigt perspektiv på arbetslöshetsfrågans och arbetslöshetspolitikens utveckling.

Den första delen av boken belyser frågor om arbetslöshet i anslutning till ekonomisk och politisk debatt under tre olika historiska skeden från 1800-talets första hälft och fram till 1970-talet.

I bokens andra del behandlas den moderna arbetsmarknadspolitiken. Här berörs arbetsmarknadspolitikens olika beståndsdelar och organisation. Arbetsmarknadspolitiken omfattar en rad olika aktörer och den statliga myndighet som har huvudansvaret för insatserna, Arbetsförmedlingen, är under omstöpning. I Den svenska arbetsmarknadspolitiken i går och i dag uppmärksammas kommunala insatser, bemanningsföretagens betydelse samt omställnings- och kompetensutvecklingsavtalen mellan parterna på arbetsmarknaden. Den svenska arbetsmarknadspolitiken skärskådas dessutom i ett internationellt perspektiv.

Boken är tänkt att användas i undervisningssammanhang inom samhällsvetenskapliga ämnen på högskolenivå och riktar sig till alla med ett brett intresse för arbetsmarknadsfrågor och välfärdspolitik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska arbetsmarknadspolitiken i går och i dag : historisk bakgrund, föränderliga förutsättningar och nya aktörer
  2. +
  3. Spelets regler : institutioner och lönebildning på den svenska arbetsmarknaden 1850-2018

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spelets regler : institutioner och lönebildning... av Christer Lundh (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna