Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2021-06-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohfh-c:oe
ISBN
9789144141541
Nedsatt beslutsförmåga : rätt, riktlinjer och praktik (häftad)

Nedsatt beslutsförmåga : rätt, riktlinjer och praktik

Häftad Svenska, 2021-06-22
325
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nedsatt beslutsförmåga på grund av kognitiv funktionsnedsättning är något som kan drabba alla och envar som följd av en skada eller sjukdom. I den här boken behandlas begreppet nedsatt beslutsförmåga, relevant lagstiftning samt riktlinjer inom området.

Boken belyser de utmaningar som lagstiftningens intentioner om individens självbestämmande, integritet och delaktighet innebär när du möter en person med nedsatt beslutsförmåga. Den ger inga slutgiltiga svar på hur dessa dilemman ska lösas, utan erbjuder kunskap som behövs för att kunna reflektera kring frågor när det gäller att nå bästa möjliga lösning i varje enskild situation. Flera exempel från praktiken visar på utmaningar och möjligheter när det gäller att stödja beslutsförmågan. Dessutom ingår ett arbetsmaterial som kan inspirera till reflekterande samtal.

Nedsatt beslutsförmåga - rätt, riktlinjer och praktik vänder sig till studerande på utbildningar som i någon del behandlar mötet med personer med nedsatt besluts-förmåga. Den kan även vara till nytta för exempelvis anhöriga och yrkesverksamma inom socialtjänst, omsorg samt hälso- och sjukvård och därtill även gode män, förvaltare, överförmyndare, jurister och lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nedsatt beslutsförmåga : rätt, riktlinjer och praktik
  2. +
  3. Bevisfrågor i förvaltningsprocessen : en översikt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bevisfrågor i förvaltningsprocessen : en översikt av Gustav Lindkvist (häftad).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna