Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-03-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 204 x 143 mm
Vikt
270 g
SAB
Od,Qbiab
ISBN
9789144141664

Mellan styrning och autonomi : om förutsättningar för att leda i offentlig verksamhet

Häftad,  Svenska, 2023-03-21
346
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad innebär det att leda i en offentlig verksamhet i dag? Hur kan chefer och ledare i offentlig sektor hantera spänningen mellan styrning och autonomi?

I boken beskrivs vad som traditionellt utmärker offentliga organisationer, såsom den ständigt närvarande politiska styrningen och byråkratiska strukturer. Dessutom diskuteras samtida utvecklingstendenser och förändringar i styrningsideal och styrningsformer som påverkar förutsättningarna för att leda i offentlig verksamhet. Författarna djupdyker i några av dessa styrningsformer och ideal, såsom marknadisering, administrativ kontroll, new public governance, tvärsektoriella krav, tillitsbaserad styrning och tillitsbaserat ledarskap. Vi får ta del av röster från chefer och ledare inom olika delar av den offentliga sektorn som belyser erfarenheter av och förhållningssätt till olika former av styrning samt hur chefer och ledare använder sin autonomi. I centrum för boken står det spänningsfält mellan styrning och autonomi som chefer och ledare i offentlig sektor befinner sig i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mellan styrning och autonomi : om förutsättningar för att leda i offentlig verksamhet
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Lärarkåren och förstelärarna - Splittrad, stärkt och styrd profession

  Johan Alvehus, Sanna Eklund, Gustaf Kastberg Weichselberger

  Vilken slags profession är lärarkåren? Är lärarkåren ens en profession? Vad innebär autonomi och hur påverkas en yrkesgrupp av att det uppstår hierarkier inom den? Den här boken, om förstelärarreformens införande i svensk skola, för en nyanserad d...

 • Ideologikritik

  Evelina Johansson Wilén, Tomas Wedin, Carl Wilén, Johan Alfonsson, Vanja Carlsson

  Trots att vi under de senaste 40 åren har bevittnat inte enbart en ideologisk offensiv mot ekonomisk jämlikhet, utan även hur marknadens logik sökt sig in i och omvandlat allt från utbildningssystemet till sjukvården, har under samma period en mas...