Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2020-10-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohfh-c:oe
ISBN
9789144141763
Praktisk tillämpning av den nya LSS-lagen (häftad)

Praktisk tillämpning av den nya LSS-lagen

Häftad Svenska, 2020-10-26
262
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, är en av de lagar som reglerar vilken typ av hjälp och stöd som kan ges till personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Just nu håller lagen på att uppdateras. I den här boken beskriver författarna de förändringar som görs i lagen och visar också praktiskt hur dessa kan tillämpas.

Personer med funktionsnedsättningar lever ett liv som många gånger är starkt begränsat och fyllt av utmaningar. Ofta finns stora behov av hjälp och stöd från omgivningen, både för personerna själva och för deras anhöriga. Utmaningarna kan handla om bristande autonomi, om svårigheter att få utbildning eller förvärvsarbete, om avsaknad av vila och återhämtning och om generellt små möjligheter att uppfylla egna drömmar och mål. Samhällets målsättning är därför att genom lagstiftning skydda och stödja den här gruppen, så långt det är möjligt.

Praktisk tillämpning av den nya LSS-lagen riktar sig till studerande inom socialt arbete, social omsorg och vid vårdprogram. Boken kan också med fördel läsas av yrkesverksamma och studerande vid KY-utbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk tillämpning av den nya LSS-lagen
  2. +
  3. Nedsatt beslutsförmåga : rätt, riktlinjer och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nedsatt beslutsförmåga : rätt, riktlinjer och p... av Lottie Giertz, Titti Mattsson, Angelika Thelin (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna