Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2021-07-28
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Berg, Johan (förf.) / Broneus, Sandra (förf.) / Ekdahl, Ossian (förf.) / Hamilton, Pontus (förf.) / Hjorth, Marcus (förf.) / Hägg, Eva (förf.) / Johansson, Svante (förf.) / Korling, Fredric (förf.) / Kristiansson, Björn (förf.) / Lagercrantz, Monica (förf.) / Liliedahl, Nils (förf.) / Liljekvist, Gu
SAB
Qaec-c:oe,Oeada-c
ISBN
9789144141787
Börsrätt (häftad)

Börsrätt

Häftad Svenska, 2021-07-28
640
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Börsrätt är ett allmänt begrepp för regleringen av värdepappersmarknaden. I Sverige började börsrätten utvecklas i samband med EU-inträdet i mitten av 1990-talet. Under senare år har den genomgått en omfattande och snabb förändring. Utvecklingen betingas bland annat av de många EU-rättsliga direktiv och förordningar som successivt arbetas fram, globaliseringen av värdepappersmarknaden, finansmarknadens kriser samt finansiell och teknisk innovation.

För alla som på något sätt utsätts för den massiva utvecklingen på värdepappersmarknaden söker denna bok åstadkomma en sammanhållen plattform av information som utgångspunkt för praktisk tillämpning och utbildning. Läsaren får i denna femte upplaga såväl en uppdaterad presentation av de aktuella regelverken som en god inblick i praktik och systematik, genom bidrag från experter verksamma på värdepappersmarknaden. Exempel på börsrättsliga områden som beskrivs är:

* notering, emissioner och prospekt

* kontoföring, clearing och avveckling

* information, insynspersoners rapportering och flaggning

* tillsyn, övervakning och sanktioner

* investerarskydd och minoritetsskydd

* offentliga uppköpserbjudanden

* återköp och incitamentsprogram

* bolagsstyrning och hållbarhetsrapportering.

Börsrätt vänder sig till ledande befattningshavare på börsbolag, advokater, revisorer, bolagsjurister och rådgivare som kommer i kontakt med börsrättsliga frågor samt till studerande på specialkurser på juristutbildningar, finansiell ekonomi och affärsjuridiska program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Börsrätt
  2. +
  3. Marknadsinformation och marknadsmissbruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsinformation och marknadsmissbruk av Daniel Stattin, Sandra Broneus (häftad).

Köp båda 2 för 1196 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »