Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2021-03-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Linde, Jennie (förf.)
Illustratör/Fotograf
Lena Lyons, Hanna Burnesson, Terése Österholm
SAB
Ohf
ISBN
9789144142005
När samhället är förälder - Stöd och pedagogik i arbetet med placerade barn (häftad)

När samhället är förälder - Stöd och pedagogik i arbetet med placerade barn

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2021-03-18
312
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Pedagogiska stödinsatser som bygger på en förståelse för sårbarhet kan sänka stressen hos placerade barn och tonåringar. Ett ökat välmående hos de unga leder till färre konflikter och möjliggör en positiv utveckling. I boken presenteras praktiska pedagogiska metoder som kan användas av exempelvis personal vid SiS-hem och HVB-hem samt av familjehemsföräldrar.

När samhället är förälder innehåller också beskrivningar av diagnoser och tillstånd som är vanliga hos ungdomarna, såsom autism, adhd och trauma. Författarna tar också upp flickors sårbarhet.

De pedagogiska metoder som presenteras utgår från de placerade barnens perspektiv och går därför helt i linje med barnkonventionen. Författarna tar upp exempel på verkliga situationer och ger förslag på lösningar. Varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor.

Boken riktar sig till socionomer, behandlingsassistenter, stödpedagoger och andra som arbetar med eller fattar beslut om placerade barn och ungdomar. Den passar också som kurslitteratur på utbildningar till och inom dessa yrken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När samhället är förälder - Stöd och pedagogik i arbetet med placerade barn
 2. +
 3. Användbar evidens : om följsamhet och anpassningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Användbar evidens : om följsamhet och anpassningar av Henna Hasson, Ulrica Von Thiele Schwarz (häftad).

Köp båda 2 för 772 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av När samhället är förälder - Stöd och pedagogik i arbetet med placerade barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aktuell & viktig bok
  Georgios Karpathakis Jaenson, 12 september 2021

  För många av oss som lever med adhd och/eller andra np-diagnoser finns det några saker som är extra viktigt. T ex att det finns vuxna i vår omgivning som visar att de bryr sig, lyssnar, försöker förstå och stöttar utifrån vår funktionsnedsättning. Hemma, i skolan, på jobbet eller institutionen. Den här boken är fullproppad av kunskap och verktyg som hjälper dig att bli & vara en sådan vuxen, både i din yrkesroll och privat. Därför rekommenderar jag alla att läsa den!

 2. Som att komma hem!
  Tina Emet, 9 september 2021

  För alla som redan arbetar med eller de som vill arbeta med boendeverksamheter är denna bok ett måste. Så mycket viktig kunskap på ett så lättillgängligt språk, med kapitlen i en given följd så att läsaren kan följa den röda tråden. Boken genomsyras av en humanistisk värdegrund, etik och respekt. Läsupplevelsen var "som att komma hem".

 3. Boken för alla placerade barns hem
  Ann Lindgren , 7 september 2021

  I mitt jobb inom skolan möter jag placerade elever som genomgående har stora behov bland annat av en välfungerande skolgång och det är av största vikt att skola och hem kan förstå varandra och samarbeta. Den här boken utgör den bästa grunden för ett sådant samarbete och jag kan verkligen rekommendera den.

 4. Viktig bok
  Anna Sjölund, 6 september 2021

  En viktig bok fylld med konkreta tips. Bör läsas av alla som kommer i kontakt med placerade barn och unga.

 5. Användbar, lättillgänglig, med barnperspektiv
  Jiang Millington , 5 september 2021

  Fick jag önska något är det att denna bok blev obligatorisk för varenda person som någon gång jobbar med barn på HVB, LSS-boende, SiS eller familjehem och att socialtjänstens handläggare läste den för att förstå hur förbaskat viktigt det är att placeringarna är genomtänkta och anpassade efter barnets behov.

  En bra placering kan verkligen rädda liv. En dålig placering kan släcka liv. Boken vänder sig till personal och har ett tydligt barnperspektiv. Det är så befriande och gör det lät... Läs hela recensionen

 6. En ögonöppnare
  Agneta Björck , 8 juni 2021

  En bok för dig som möter barn som bedöms vara i behov av samhällets vård,stöd och omsorg. Särskilt fokus på placerade barn med en möjlighet att med konkreta verktyg ge stöd och omsorg med trygghet, empati, forskning, erfarenheter som ökar möjlighet att förstå och gå bakom beteenden. Se barnets funktionsförmågor och ge stöd,pedagogiska verktyg och ett bemötande som skapar förutsättningar att ge barn omsorg, stöd med kvalitet.
  Boken ger också organisation guidning i hur verksamhet anpassa... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna