Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2020-09-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbcec
ISBN
9789144142159
Koncernredovisning (häftad)

Koncernredovisning

Häftad Svenska, 2020-09-21
443
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Koncernredovisning behandlar på ett heltäckande sätt hur en koncernredovisning upprättas och vilka frågeställningar som kan uppstå. Samtliga områden som normalt berörs vid upprättande av en koncernredovisning tas upp - från de vanliga områdena som eliminering av koncerninterna poster och redovisning av rörelse förvärv till mer komplicerade områden som stegvisa förvärv och valutaomräkning för utländska dotterföretag.

Ämnet koncernredovisning är i grunden ett tekniskt komplext område som ofta upplevs som svårt. Författarna till Koncernredo visning har därför en tydlig peda gogisk tanke med boken - det är lättare att lära sig en komplicerad teknik om man förstår den bakomliggande logiken. Fokus ligger på att ge en grundläggande förståelse för vad koncernredovisning går ut på och vilka situationer som ska hanteras i koncernredovisningen. Läsaren erbjuds en kombination av konceptuell förståelse och praktisk kunskap, där varje område illustreras med förklarande texter och exempel. Varje kapitel avslutas med övningsuppgifter med tillhörande lösningar.

Koncernredovisning utgår både från det internationella redovisningsregelverket IFRS och från det svenska regelverket K3 och täcker därmed in samtliga regelverk som svenska företag behöver förhålla sig till vid upprättande av koncernredo visning. Boken är avsedd att användas av såväl studenter på universitets- och hög skolenivå som av de som arbetar med koncernredovisning i praktiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Koncernredovisning
  2. +
  3. IFRS : i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt IFRS : i teori och praktik av Jan Marton, Anna Karin Pettersson, Pernilla Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 1099 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna