Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2021-07-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oepa
ISBN
9789144142302
Kriminologins grunder (häftad)

Kriminologins grunder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-07-29
328
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kriminalitet och vad som orsakar kriminalitet har alltid fascinerat människan. I Kriminologins grunder får du veta mer om vad kriminologi egentligen är, kriminologins framväxt, viktimologi, kriminalpolitik, olika kriminologiska teorier, teorier kring varför vissa blir kriminella och andra inte, hur det praktiskt fungerar inom rättsprocessen och kriminalvården i det svenska rättssystemet samt, inte minst, hur vi kan förebygga brott.

Varje kapitel avslutas med frågor som dels repeterar innehållet, dels manar till egen reflektion och diskussion. I ett särskilt kapitel presenteras dessutom ett antal övningsfall som ger träning i att applicera kriminologiska teorier. Till sist kommer författaren med tips och råd för hur du kan göra om du vill gå vidare med studier på högskola och universitet för att utbilda dig till kriminolog.

Denna grundläggande kriminologiska lärobok lämpar sig både för gymnasiet och för kortare introduktionskurser på universitet. Den vänder sig även till landets polisutbildningar och till kriminalvårdsutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriminologins grunder
  2. +
  3. Trygghet i samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trygghet i samhället (häftad).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kriminologins grunder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kriminologi ur svensk kontext
    Flynn N., 21 februari 2022

    Bättre än väntat. Sammanfattar bland det viktigaste inom Kriminologi på grundnivå och applicerar det på svensk kontext. Berör även det svenska rättssystemet. Bra komplement till kriminologiska studier, men skulle bli för tunn på egen hand. Enkelt och pedagogisk, lätt att ta till sig av innehållet.

Visa alla 1 recensioner