Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2022-01-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Eabf.01,Eabx.01,F.047
ISBN
9789144142395

Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-01-11
284
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn har rätt att utveckla sitt modersmål såväl som det svenska språket. Men hur kan förskolan uppnå dessa mål om pedagogerna inte talar barnens språk? Digitala resurser kan vara ett viktigt hjälp medel för att skapa just flerspråkiga aktiviteter. När barn får bidra i förskolans sociala samvaro, med alla sina språk, skapas också förutsättningar för ett demokratiskt arbetssätt där barnen blir aktiva deltagare.

Med avstamp i olika forskningsprojekt beskriver författaren hur barns modersmål och nationella minoritetsspråk kan inkluderas i förskolans vardag med hjälp av digitala resurser. I boken ges en mängd handfasta råd kring praktiska arbetssätt men också aktiviteter som kan genomföras i personalgruppen för att diskutera, utveckla och förändra verksamheten. Boken avslutas med en omfattande förteckning över olika digitala resurser som kan användas tillsammans med barnen. Här finns förslag för de fem nationella minoritets språken samt för ytterligare 80 språk.

Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan vänder sig till förskollärare och pedagoger, i såväl grundutbildning som kompetensutveckling, som vill arbeta aktivt med barns flerspråkighet och delaktighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan
  2. +
  3. Tecken : ett verktyg för ökad kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tecken : ett verktyg för ökad kommunikation av Signe Tonér (häftad).

Köp båda 2 för 689 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »