Parrelationens socialpsykologi - - hur par bildas, förändras och håller ihop (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2020-12-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Do
ISBN
9789144142487
Parrelationens socialpsykologi - - hur par bildas, förändras och håller ihop (häftad)

Parrelationens socialpsykologi - - hur par bildas, förändras och håller ihop

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2020-12-04
331
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vilka byggstenar är viktiga för relationsnöjdhet och stabilitet? Vad kan par göra för att stärka sin relation?

Människan är en biologisk och social varelse och vi agerar ofta både med förnuft och känsla. Samtidigt som vi utgår från egna önskemål är vi också påverkade av andra i vår närhet och av samhällets normer. Det gäller även när vi bildar och lever i par.

Parrelationens socialpsykologi beskriver tvåsamheten i alla dess skeden med hjälp av viktiga begrepp som attraktion, beslutsfattande, kärlek, anknytning och tillit, kommunikation, oenighet samt stress och konflikt. Teoretiska modeller varvas med belysande exempel på pars svårigheter i vardagen. Här finns konkreta beskrivningar av positiva förändringsprocesser när det är möjligt: relationer kan stärkas genom att paren tar fasta på yttre omständigheter och beteende - på egen hand eller i terapi. Men författaren ger även exempel på begreppet acceptans för situationer där människor har svårt att förändras.

Boken utgår i första hand från psykologisk teoribildning och riktar sig därför till studerande inom psykologi och psykoterapi. Men den är också användbar läsning för socionomer, vårdpersonal och andra som arbetar med att hjälpa par.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Parrelationens socialpsykologi - - hur par bildas, förändras och håller ihop
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Parrelationens socialpsykologi - - hur par bildas, förändras och håller ihop. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderat för alla intresserade av relationer
    cayenne (Uppsala), 1 juli 2021

    En bok om kärleksrelationer som utgår från befintilig forskning om ämnet, men som ändå är skriven på ett roligt och lättillgängligt sätt! Rekommenderar starkt för alla de som vill förstå relationer på ett grundläggande sätt som bygger på vetenskap!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Rautalinko