Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2021-07-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
15 x 242 x 167 mm
Vikt
545 g
SAB
Eab
ISBN
9789144142753

Svenska läroplaner : läroplansteori för de pedagogiska professionerna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-07-23
389
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur styr läroplaner skolans verksamhet och undervisning? Vad lär sig egentligen barn och ungdomar i skolan? Vilken kunskap och kunskapssyn har präglat skolan, och varför ser undervisningen ut som den gör? Läroplanen är varje rektors och lärares viktigaste arbetsredskap. Den här boken tar upp vad varje professionellt verksam inom skolan behöver veta om sitt uppdrag och den läroplan som styr den pedagogiska verksamheten.

Svenska läroplaner sammanfattar läroplanerna för förskola, grundskola och gymnasium - från det att skola blev obligatoriskt i Sverige 1842 och fram till i dag med nya läroplansrevideringar. Genom bokens kapitel får vi följa de olika principer och idéer som styrt organiseringen och konstruktionen av läroplaner och skolans uppdrag och mål över tid. Centrala begrepp från läroplansforskning introduceras löpande genom boken som hjälp för att förstå och förklara underströmmarna i skolans utveckling. Boken avslutas med hur aktuella läroplaner och kursplaner är uppbyggda och hur de kan omsättas i praktiken. Sammantaget ger boken pedagogiskt professionella en kunskapsgrund att stå på för att utveckla sin läroplanskompetens.

Svenska läroplaner ger vägledning till studerande och verksamma inom de pedagogiska professionerna, rektorer och lärare inom förskola, grundskola och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska läroplaner : läroplansteori för de pedagogiska professionerna
  2. +
  3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Ulf P Lundgren, Roger Säljö, Caroline Liberg (häftad).

Köp båda 2 för 968 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska läroplaner : läroplansteori för de pedagogiska professionerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Perspektiv på det pedagogiska uppdraget!
    Lina, 12 september 2021

    Boken bidrar med kunskap om vad läroplansteori är och vad forskningen inom området har kommit fram till samt hur det kan användas och utgöra ett stöd för skolledare och lärare. Det som gör boken till en bra utgångspunkt för diskussioner kring skolans uppdrag är utöver det faktum att innehållet är konkret med tydlig praktisk anknytning, det pedagogiska upplägg boken har.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Daniel Sundberg