Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2020-06-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ppb
ISBN
9789144142852
Lönsamhetskalkyl för hållbart bostadsbyggande (häftad)

Lönsamhetskalkyl för hållbart bostadsbyggande

Häftad Svenska, 2020-06-30
256
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att bygga bostäder med högre kvalitet behöver inte ge högre hyror än andra bostadsbyggen. Hög kvalitet och hållbarhet leder till högre initialkostnad, men till lägre driftskostnad över tid. Förutom lägre driftskostnad kan hållbara, kvalitativa material också skrivas av på längre tid än de standardiserade 50 åren. Det handlar delvis om ett nytt sätt att kalkylera, där helheten och det långa perspektivet är avgörande.

Den här boken beskriver begrepp, metoder, kalkyler och redovisningsregelverk i relation till ett bostadsprojekts lönsamhet. Ett lönsamt bostadsbyggande utgår ifrån projektets stipulerade villkor, unika och lokala förutsättningar samt hållbarhet. Dessa tre fundament, tillsammans med positivt kassaflöde över tid, är basen i investeringskalkylen.

Boken förklarar ekonomins spelregler för arkitekter, planerare och ingenjörer. Dessutom presenteras ny forskning om hur investeringskalkyler kan anpassas för att möjliggöra hållbart bostadsbyggande.

Bokens praktiska exempel bygger på en fallstudie av nyproduktion av hyresrätter, Viskaforshems Pumpkällehagen i Borås, som består av 18 passivhus i trä.

Boken är framtagen i samarbete med Boinstitutet och Centrum för boendets arkitektur, CBA. CBA är en plattform för spridning och förmedling av bostadsforskning samt ökad samverkan mellan näringsliv och akademi. CBA startades 2017 och har sin hemvist på Chalmers, Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lönsamhetskalkyl för hållbart bostadsbyggande
  2. +
  3. Ljudisolering i bostadsh 1960

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljudisolering i bostadsh 1960 av Blomquist, Danielsson (Övrigt).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »