Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kilborn, Wiggo (förf.)
SAB
Ta
ISBN
9789144144917
Variabel B1 - Digitalt + Tryckt - Matematisk problemlösning

Variabel B1 - Digitalt + Tryckt - Matematisk problemlösning

Övrigt Svenska, 2021-08-06
268
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Matematisk problemlösning med utmanande uppgifter för goda kunskaper och förmågor

MÖJLIGHET ATT UPPTÄCKA VIKTIGA MATEMATISKA SAMBAND
För elever som behöver stimulans och utmaning i matematikundervisningen finns nu ett unikt läromedel i problemlösning och matematik.
I Variabel behandlas olika matematiska områden. Efter en kortare introduktion följer en serie problemlösningsuppgifter som alla ger en variation av samma princip för att lösa problemet samtidigt som eleverna successivt leds fram till nya begrepp eller nya metoder.

ERBJUD EN SKOLMATEMATIK SOM UTVECKLAR ELEVERNAS MATEMATISKA KUNSKAP OCH FÖRMÅGA
Varje elevbok innehåller fler än 100 problem och annan intressant, matematisk information. Idén med Variabel är att de elever som redan tillgodogjort sig det innehåll klassen arbetar med ska kunna arbeta med något som utmanar dem. Det här innebär att intresserade elever kan tränga djupare in i något område och lära sig något nytt och intressant. Elever kan avbryta arbetet var de vill i Variabel och vid annat tillfälle fortsätta där de slutade senast.

NIVÅ EFTER INDIVIDUELL FÖRMÅGA
Variabel finns för:
åk 1-3 A1, A2 och A3. (kommande)
åk 4-6 B1, B2 och B3
åk 7-9 C1, C2 och C3 (kommande)
Naturligtvis fungerar materialet mycket väl att använda för en elev på annat stadie beroende på elevens individuella kunskaper.

LÄRARHANDLEDNINGEN ÄR DIN LIVLINA
I vissa fall kanske eleverna arbetar med uppgifter i Variabel som är på en mer utmanande nivå. Det ställer extra krav på lärarhandledningen. Lärarhandledningen innehåller bland annat ett omfattande facit med stöd och förklaringar till hur man kan lösa problemen och de olika uppgifterna. Till varje avsnitt finns också en kort filmad introduktion och en power point-presentation.

SAMBAND MELLAN MATEMATIK SOM VETENSKAP OCH SKOLANS MATEMATIKUNDERVISNING
Författare till Variabel är Natalia Karlsson docent i matematik och forskare i matematikdidaktik och Wiggo Kilborn matematikdidaktiker, läromedelsförfattare och forskare i matematikdidaktik. Båda författarna har lång erfarenhet av att utbilda lärare. Författarnas samlade kunskaper, forskning och mångåriga erfarenheter ligger till grund för Variabel som vänder sig både till elever och till lärare som är intresserade av matematik och behöver få respektive ge, mera stimulans i matematikundervisningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Variabel B1 - Digitalt + Tryckt - Matematisk problemlösning
  2. +
  3. Mamma Mu simmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mamma Mu simmar av Jujja Wieslander, Sven Nordqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna