Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-01-12
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
7 x 205 x 146 mm
Vikt
305 g
SAB
Oeale
ISBN
9789144148953

EU:s politiska system

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-01-12
363
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
EU är en integrerad del av svenskt samhällsliv, precis som Sverige är en del av EU:s politiska system. Svenska ministrar, parlamentariker, tjänstemän, intressegrupper och väljare medverkar alla på olika sätt i EU:s politiska processer, samtidigt som de beslut som fattas i något av EU:s olika organ får politiska, ekonomiska och sociala konsekvenser i Sverige.

Trots detta är det få som känner till hur EU:s politiska system fungerar. Den här boken syftar till att göra EU:s politiska maskineri begripligt. Vad gör EU:s politiska institutioner? Vem har makt och inflytande i EU:s politiska process? Hur omsätts konkurrerande intressen i gemensam EU-politik?

Boken vänder sig främst till universitetsstuderande i ämnen med krav på en grundläggande förståelse av EU, men är även lämplig som referensverk för den svenska statsförvaltningen. Denna åttonde och reviderade upplaga redogör för hur EU fungerar efter Europaparlamentsvalet 2019 och Storbritanniens utträde 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. EU:s politiska system
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av EU:s politiska system. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lättillgänglig sammanfattning av EU
  Thoribero, 24 mars 2021

  EU:s politiska system är en bok som ger en bra överblick över just EU:s politiska system.

  Utan att involvera övertekniskt pretentiösa termer för att visa sitt ordförråd, så lyckas Tallberg sammanfatta funktionerna och historien bakom EU:s viktigaste organ. Boken är utmärkt som introduktion för någon som vill förstå EU bättre och som uppslagsverk för någon som behöver fräscha upp sina kunskaper, då boken är tydligt indelad.

  Framförallt lyckas Tallberg med konststycket att båd... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Tallberg