Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2021-05-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
SAB
Qbab
ISBN
9789144149028
Motiverande samtal för chefer (häftad)

Motiverande samtal för chefer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-05-04
300
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Hur gör man som chef för att på bästa sätt hjälpa medarbetare och organisation att skapa förändring? I Motiverande samtal för chefer beskrivs, på ett lättillgängligt sätt, grunderna i motiverande samtal - MI - och hur MI kan användas i samtal om förändringar i en organisation. Författarna ger exempel på effektiva sätt att samtala sig fram till lösningar och hjälpa enskilda medarbetare och organisationer att komma vidare när de fastnat. En mängd olika situationer som ställer krav på olika typer av förändring tas upp; det kan handla om att handleda en medarbetare i en ny roll, hantera svårigheter i arbetet eller omarbeta rutiner och arbetssätt. Läsaren får lära sig att tillämpa de fyra processer som är kärnan i MI - engagera, fokusera, framkalla och planera - i sitt ledarskap på ett kompetent och etiskt sätt. Boken innehåller också arbetsblad som kan kopieras och användas i olika situationer, frågor att reflektera kring samt två längre fallstudier och en mängd kortare exempel, främst från vård- och omsorgssektorn.

Boken riktar sig till ledare och chefer, såväl yrkesverksamma som till dem under utbildning. Den är också given läsning för alla som är intresserade av hur MI-principerna kan tillämpas i ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverande samtal för chefer
 2. +
 3. Börja göra - en handbok i ledarskap, medarbetarskap och medarbetarkommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börja göra - en handbok i ledarskap, medarbetar... av Niklas Delmar, Emma Egnell, Johan Book (häftad).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motiverande samtal för chefer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kanon!
  Jon P, 8 juni 2021

  Fann mycket nöje i detta verk och det är verkligen något som fler borde ta till sig. Mycket bra och rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Motivational Interviewing for Leaders in the Helping Professions

  Colleen Marshall, Anette Sogaard Nielsen

  Written expressly for leaders in health care and the social services, this accessible book shows how motivational interviewing (MI) can transform conversations about change within an organization. The authors demonstrate powerful ways to use MI to...