Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2021-06-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oead-c
ISBN
9789144150772
Företagets eget kapital : i juridisk och ekonomisk belysning (häftad)

Företagets eget kapital : i juridisk och ekonomisk belysning

Häftad Svenska, 2021-06-14
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Rättsregler som ska skydda associationers eget kapital är centrala för jurister och ekonomer inom näringslivet. Samtidigt krävs en blandning av juridiska och ekonomiska kunskaper för att bli en god användare av kapitalskydds normerna. I normerna blandas ekonomiska och juridiska termer och begrepp och speglar än juristers, än ekonomers synsätt på företag och företagande. Denna bok bygger en bro mellan dessa synsätt och underlättar för läsaren att så att säga bli tvåspråkig; att kunna tala och förstå såväl "ekonomiska" som "juridiska".

Boken underlättar ett proaktivt inhämtade av kunskap. Det kräver att läsaren sätter rättsliga normers följder, både juridiska och ekonomiska, i fokus för sitt lärande. Därför är det grundläggande begrepp respektive konsekvenser som spelar huvudrollerna. I denna nya upplaga är dispositionen avsevärt förändrad: indelningen i fem "böcker" och användningen av fler figurer och textrutor underlättar läsningen. Kapitalskyddets funktion och uppbyggnad har fått större utrymme och lagändringar t.o.m. den 1 januari 2021 har beaktats.

Företagets eget kapital vänder sig lika mycket till studenter på ekonom ut bildningar som på juristutbildningar. Indelningen i fem "böcker" gör det enkelt att avgöra vilka delar som ska ingå i kurslitteraturen för en kortare kurs, en längre kurs, en grundkurs respektive en fördjupningskurs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagets eget kapital : i juridisk och ekonomisk belysning
  2. +
  3. Samarbete i bolag : om personbolag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samarbete i bolag : om personbolag av Rolf Dotevall (häftad).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Arnesdotter

  • Proaktiv användning av rätten

    Jan Kellgren, Ingrid Arnesdotter

    Juridiska kunskaper kan användas såväl reaktivt som proaktivt. Vid reaktiv användning utförs tankearbetet efter uppkomsten av de omständigheter som ska beaktas. Resultatet är ett svar på frågan: Vilka är de juridiska följderna? Proaktiv användning...