Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2022-03-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Alvinius, Aida (förf.) / Linehagen, Frida (förf.) / Linehagen, Frida (förf.) / Linehagen, Frida (förf.)
SAB
E,O
ISBN
9789144150864
Skolans värld möter samhällskriser (häftad)

Skolans värld möter samhällskriser

Häftad Svenska, 2022-03-08
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Klimatförändringar, pandemier och skolskjutningar är alla exempel på samhällskriser som aktualiserar frågan om hur skolans personal arbetar i krissituationer. Vilken beredskap har skolan att hantera samhällskriser? Vilka kompetenser behöver skolans personal? Vad innebär det att vara en krisaktör?

I boken beskrivs olika typer av samhällskriser, deras faser, orsaker och karaktäristika. Författarna argumenterar för att krishantering bör ses som en aspekt av den professionella lärarkunskapen och läsaren får ta de del av konkreta strategier och förhållningssätt som är en del av skolans krishantering. Barnperspektivet lyfts fram, liksom situationen i svensk skola och vilka förutsättningar som här finns för ett fungerande krishanteringsarbete, inte minst när det gäller förebyggande insatser.

Skolans värld möter samhällskriser riktar sig till skolpersonal som behöver kunskap om krishantering i skolan. Boken innehåller forskningsnära diskussioner om hur en kris på olika sätt påverkar skolan, dess personal och eleverna. Den presenterar praktiska övningar för reflektion som kan användas som underlag i utbildning av blivande och verksamma lärare, men också av rektorer och annan skolpersonal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolans värld möter samhällskriser
  2. +
  3. Interkulturellt samspel i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Interkulturellt samspel i skolan av Jonas Stier, Margareta Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna