Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2021-07-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohf
ISBN
9789144151175
Mellan två tider : brödköer, prekära liv och socialt arbete (häftad)

Mellan två tider : brödköer, prekära liv och socialt arbete

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-07-30
348
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken möter vi människor som är i behov av skänkt mat för att klara dagen. De lever under prekära livsvillkor och tycks därför fastna mellan två tider. Dels förväntas de lägga sin begränsade tid på att vänta på stöd och hjälp, dels ska samma begränsade tid användas för att de på egen hand ska kunna ta sig ur sin situation. Den tid de tvingas lägga på att köa och vänta gör dock att det inte blir någon tid över till något annat. Tiden som passerar och det arbete som de lägger ner värderas sällan. I stället anses de behöva "aktiveras" för att kunna förändra sin sociala situation.

Författaren diskuterar den tid, väntan och prekaritet som människor i behov av mat för dagen utsätts för, men också hur det sociala arbetet behandlar dessa frågor och hur ansvaret för människors grundläggande sociala rätt alltmer har överlåtits på civilsamhället. Vidare beskrivs hur socialt arbete skulle kunna utvecklas från att vara reaktivt till att bli proaktivt genom att den tid som går åt för människor att upprätthålla minsta möjliga levnadsstandard och bidra till en social förändring på sina egna villkor värderas annorlunda.

Mellan två tider vänder sig till socionomstudenter, yrkesverksamma socialarbetare och politiker, samt till studerande och yrkesverksamma inom skola, vård och omsorg och andra som intresserar sig för social rättvisa och social förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan två tider : brödköer, prekära liv och socialt arbete
  2. +
  3. Rätt och fel om ungdomsarbetslösheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rätt och fel om ungdomsarbetslösheten av Jonas Olofsson, Eskil Wadensjö (häftad).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mellan två tider : brödköer, prekära liv och socialt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skarpt kring hunger i vår samtid
    Linus Hermansson, 13 januari 2022

    Vill varmt rekommendera Marcus Hertz bok till alla som vill förstå vår samtid och livsvillkoren för de som lever i de mest utsatta livssituationerna. Han beskriver levande verkligheten för de som går hungriga i Sverige i dag utifrån berättelser hos de han mött i sin forskning, och hur deras liv präglas av väntan och tid som binds upp i mellan olika tider i kontakt med myndigheter eller organisationer. Och i väntan på beslut som i många fall innebär väntan i år eller till och med decennier. Ha... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Herz