Affektfobiterapi : teori, praktik och manual för gruppterapi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2022-04-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Josefin Stuborn
SAB
Vlbd
ISBN
9789144151359
Affektfobiterapi : teori, praktik och manual för gruppterapi (häftad)

Affektfobiterapi : teori, praktik och manual för gruppterapi

Häftad Svenska, 2022-04-28
321
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Affektfobiterapi (APT) handlar om att minska individens rädsla för känslor eftersom sådana rädslor tros vara en central orsak till många psykiska problem. Affektfobiterapi är en psykodynamisk upplevelsebaserad terapiform som är integrativ i såväl sin teori som sin metod.

Boken består av två delar. I den första delen beskrivs de fyra grundpelare som metoden vilar på: psykodynamisk konfliktteori, affektteori, anknytningsteori och inlärningsteori. Här ges också en praktisk beskrivning av hur affekt fobiterapi kan bedrivas individuellt samt råd angående terapeutens förhållningssätt. Den andra delen presenterar en manual för affektfobiterapi i grupp. Tio sessioner beskrivs ingående samt hur vanliga fallgropar i behandlings arbetet kan undvikas.

Affektfobiterapi - teori, praktik och manual för gruppterapi riktar sig till legiti merade psykoterapeuter och andra med grundutbildning i psykoterapi som arbetar med såväl individuell terapi som gruppterapi, samt till studenter under utbildning. Eftersom APT är en integrativ terapiform kan psykoterapeuter och behandlare, oberoende av teoretisk inriktning, arbeta med metoden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Affektfobiterapi : teori, praktik och manual för gruppterapi
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »