Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2021-03-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eab.01
ISBN
9789144151427
Rusta barn för förskoleklass och fritidshem (häftad)

Rusta barn för förskoleklass och fritidshem

Häftad Svenska, 2021-03-12
293
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken tar upp hur förskolan kan förbereda barnen inför övergången, vilka kunskaper och förmågor som underlättar nästa steg i utbildningsväsendet, och hur en stöttande samverkan med förskoleklassen och fritidshemmet kan utvecklas. Den behandlar också hur förskolans personal kan underlätta övergången genom en utvecklad övergångsdokumentation och hur föräldrar och vårdnadshavare kan involveras i en positiv övergångsprocess. Boken går igenom styrdokumentens undervisningsinnehåll samt ger teori och forskning om övergångar och hur de kan hanteras. Den är ett stöd för förskolans arbete med lärande övergångar.

Genom bokens praktiska exempel och de konkreta förslag till processarbeten som följer på varje kapitel kan förskolepersonalen omsätta teori, forskning och styrdokument i praktiken. Med hjälp av processarbetena kan arbetslaget rusta barnen för övergången till förskoleklass och fritidshem. Boken kan också läsas på egen hand. I slutet av varje avsnitt erbjuds reflektionsfrågor samt hänvisningar till fördjupningstexter.

Boken riktar sig främst till förskollärarstudenter i utbildning och förskollärare och personal i arbetslag, till förste förskollärare och rektorer i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rusta barn för förskoleklass och fritidshem
  2. +
  3. Demokrati för förskolebarn - Undervisning i åtta nyckelkompetenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokrati för förskolebarn - Undervisning i ått... av Maria Heimer, Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann S Pihlgren