Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2021-05-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eaae,Dofa
ISBN
9789144151526
Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola (häftad)

Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola

Häftad Svenska, 2021-05-07
299
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Som lärare i förskola eller skola kommer man ofta i kontakt med barn som har svårt att hantera sina känslor och reaktioner och som har behov av anpassning och särskilt stöd. I bemötandet av dessa barn är det viktigt att utgå från barnens kompetens och möjligheter i stället för att se deras beteenden som problematiska.

I Barn med utmanande beteende ges en bred beskrivning av varför barn uppvisar negativa beteenden. Författarna ger många exempel på pedagogiska strategier som kan vara användbara för att bemöta och förändra problemskapande beteenden, oavsett bakomliggande orsaker. Boken tar upp psykologiska teorier om till exempel anknytning, psykisk ohälsa och affekter, men också neuropsykiatriska teorier om ADHD och autism.

Författarna betonar vikten av tidiga insatser för att hitta förhållningssätt och tydliggörande pedagogik så att barnen kan utvecklas utifrån bästa tänkbara förutsättningar. Med sina många fallbeskrivningar, och tillhörande diskussionsfrågor, fungerar boken väl som diskussionsunderlag och kompetensutveckling för arbetslag i både förskola och skola. Den är också väl lämpad för lärarstudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola
  2. +
  3. Essence : Om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Essence : Om adhd, autism och andra utvecklings... av Christopher Gillberg (häftad).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna