Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2022-08-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
24 x 263 x 186 mm
Vikt
1235 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144152271

Teorier för omvårdnad

Kartonnage,  Svenska, 2022-08-11
361
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken lyfter fram teoriernas betydelse för den dagliga patientnära omvårdnaden och kunskapsområdets utveckling. De teoretiska beskrivningarna i boken illustreras med praktiska exempel hämtade från skönlitteratur, forskningsartiklar och erfarenhet. Avsikten är att illustrera hur en enskild teori kan vara ett stöd för att beskriva, förklara eller förutsäga en specifik omvårdnadssituation där sjuksköterskans kompetens behövs.
Boken vänder sig främst till studenter i sjuksköterskeutbildningen på både grund och avancerad nivå, men den kan med fördel följa med även efter avslutad utbildning för ett livslångt lärande.

"Äntligen en bok som beskriver relevanta omvårdnadsteorier och ger konkreta exempel på hur dessa kan stödja sjuksköterskor i det kliniska arbetet. Boken visar på styrkan med olika teorier och hur de kan bidra till god omvårdnad. Teorier för omvårdnad förtjänar att bli ett standardverk inom sjuksköterskeutbildningen."

Åsa Andersson, leg. sjuksköterska, med. lic., tidigare strategisk rådgivare Svensk sjuksköterskeförening
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teorier för omvårdnad
  2. +
  3. Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik av Lena Wiklund Gustin, Margareta Asp, Herdis Alvsvåg, Maria Arman, Linda Berg (häftad).

Köp båda 2 för 849 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ania Willman