Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-06-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wergens, Anna (förf.) / Åström, Karin (förf.) / Granström, Görel (red.) / Mannelqvist, Ruth (red.)
Dimensioner
9 x 203 x 151 mm
Vikt
340 g
SAB
Oeb,Oeka
ISBN
9789144152493

Brottsoffer : rättsliga perspektiv

Häftad,  Svenska, 2021-06-30
352
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den som utsätts för brott och kommer i kontakt med rättsväsendet har ett antal rättigheter. Men hur regleras dessa, och vilka utmaningar finns för polis, åklagare och domstol när brottsoffrets rättigheter ska tillgodoses? Och hur ges brottsoffer upprättelse och gottgörelse? Den här antologin behandlar rättsliga perspektiv på brottsofferfrågor. Det handlar om hur rättsprocessen ser ut, om att det finns olika brottsoffergrupper som har särskilda behov och att företeelser ibland ställer olika rättigheter mot varandra.

Juridik är ett område i ständig förändring. Det gäller även juridiken som handlar om eller påverkar brottsoffer. Därför är denna andra upplaga uppdaterad utifrån de förändringar som skett i form av exempelvis införandet av brottet människoexploatering, att fler grunder skyddas avseende hatbrottslagstiftningen och att barn konventionen blivit svensk lag.

Brottsoffer - rättsliga perspektiv vänder sig till studenter inom juridik och polisutbildning, men passar även för kurser inom kriminologi och socialt arbete, samt till dem som i sin verksamhet kommer i kontakt med rättsliga frågor kopplade till brottsoffer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsoffer : rättsliga perspektiv
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 874 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »