Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2021-07-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
242 g
SAB
Emia
ISBN
9789144152622

Pedagogens inre rum : känslor och förnuft i lärarprofessionen

Häftad,  Svenska, 2021-07-07
323
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att duktiga pedagoger måste ha något mer än goda ämneskunskaper och lämplig pedagogik blir tydligt när individualiseringen ökar och det ställs större krav på läraren som person. Vad säger lärare till en arg förälder, en missnöjd elev eller en kollega som är svår att samarbeta med? Och vad gör de med alla de känslor som väcks i sådana situationer? Hur kommer det sig att en del pedagoger verkar klara svåra samtal och konflikter mycket bättre än andra?

Undervisning är både en intellektuell och en emotionell process. Den här boken beskriver vad emotionell och relationell kompetens innebär och hur den kan påverka sättet att hantera olika vardags situationer i skolan.

Möjligheten att dela sina erfarenheter med kollegor och reflektera över det som händer i lärarens vardagsarbete underlättar utvecklingen av ett professionellt omdöme och bidrar till att öka undervisningens kvalitet. Ämnet är ännu mer aktuellt i dag än när boken kom ut 2004 och den ges därför nu ut i en reviderad och uppdaterad utgåva.

Boken är avsedd för lärarutbildningen och fortbildning av olika yrkesgrupper inom skola och omsorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pedagogens inre rum : känslor och förnuft i lärarprofessionen
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margareta Normell

 • Pedagog I En Förändrad Tid : Om Grupphandledning Och Relationer I Skolan

  Margareta Normell

  När skolan diskuteras handlar det nästan alltid om eleverna. Den här boken sätter pedagogerna i fokus och beskriver arbetet med att upprätthålla ett professionellt förhållningssätt i en krävande yrkesroll. De förändringsprocesser som nu äger rum...

 • Erkännande och auktoritet i läraryrket

  Margareta Normell

  Samhället vilar tungt på skolan och skolan på sina lärare. Men vem ska lärare förlita sig på för att må väl och för att stärka sin auktoritet i tider av samhälleliga krav och ifrågasättande? I den här boken framhålls reflektionsgrupper som ett led...