Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2021-09-28
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 210 x 151 mm
Vikt
425 g
SAB
Uce
ISBN
9789144152875

När kemin stämmer : samtal om kemiska samband

Häftad,  Svenska, 2021-09-28
372
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sofia brukar ta vägen förbi sin farfar. En dag kommer samtalet in på vattnet i hennes dricksglas. Var kommer det ifrån? Hur gammalt är det? Varför är det genomskinligt? Under flera månader har Sofia och hennes farfar fullt upp med att reda ut alla sina frågor - för det dyker hela tiden upp nya! När de kommit så långt att Sofia vet vad som händer i henne när hon dricker vattnet, ja då har de hunnit prata igenom allt möjligt viktigt - och oviktigt. Allt hänger på något vis ihop med allt. Och även om inte kemi är allt, är allt kemi!

I dagens samhälle är det svårt att följa med i debatten om näring och kost, om nya motorbränslen och klimatpåverkan, utan att ha en viss inblick i kemi. Samtidigt utgör kemins matematiska form ofta en barriär som avskräcker många människor från att försöka förstå.

Boken, i ny aktualiserad upplaga, är ett försök att närma sig centrala kemiska resonemang i romanens och dialogens form, helt frikopplat från matematik. De viktiga begreppen förklaras utifrån vardagliga frågeställningar.

Boken förutsätter inga förkunskaper i ämnet och kan användas som introduktion, inspiration och repetition till kemi på gymnasienivå och grundläggande universitetsnivå. Den lämpar sig även för lärarutbildning samt fortbildning av lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När kemin stämmer : samtal om kemiska samband
 2. +
 3. Nya svampboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya svampboken av Pelle Holmberg, Hans Marklund (inbunden).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roger Lindegren

 • Fettförbränning : med bibehållen muskelmassa

  Roger Lindegren

  Kroppens förmåga att lagra in energiöverskott har varit en förutsättning för att överleva perioder och årstider av begränsad födotillgång under tusentals generationer. När vi idag plötsligt befinner oss i en situation där tillgången på energirik m...

 • Alimentación energética

  Roger Lindegren

  El objetivo de esta obra es el de proporcionarle las herramientas cientÿficas para que puedas responder a estas y otras muchas preguntas. Es adecuada como una introducción a la nutrición y especialmente como libro de texto para cursos básicos ...