Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2022-09-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
20 x 236 x 166 mm
Vikt
580 g
SAB
F.01
ISBN
9789144152998

Systemisk-funktionell grammatik : för lärare i svenska och svenska som andraspråk

Häftad,  Svenska, 2022-09-15
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att kunna undervisa om texter, skrivande och språk är det viktigt att du som lärare förstår vad en text är och hur vi med språkets hjälp kan formulera innehåll och budskap på olika sätt.

I den här boken beskriver författaren hur språk och texter fungerar sett utifrån den systemisk-funktionella grammatikens (SFG) analysmodell så som den tillämpas inom den s.k. Sydneyskolan med språkvetaren Michael Halliday som frontfigur. En central utgångspunkt är att SFG systematiserar språket utifrån betydelse och inte utifrån form. Det betyder i sin tur att teorin besvarar frågor om vilken effekt ett visst språkligt val ger och hur detta val förhåller sig till textens genre.

I boken får du lära dig hur kommunikationen mellan texten och läsaren fungerar, hur vi kan använda språket för att förmedla erfarenheter och hur informationen organiseras i språket. Med hjälp av textexempel diskuterar författaren teorin ur olika perspektiv, och i slutet av varje kapitel får du tips på hur du kan tillämpa kunskaperna som boken ger dig i din undervisning.

Boken är skriven som en inkörsport till SFG och riktar sig främst till lärarstudenter och lärare i svenska och svenska som andraspråk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Systemisk-funktionell grammatik : för lärare i svenska och svenska som andraspråk
  2. +
  3. Andraspråkets grammatik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andraspråkets grammatik av Anna Flyman Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 715 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Salomonsson