Återfallsprevention utifrån KBT och MI : vid problem med alkohol och narkotika (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2022-04-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vln
ISBN
9789144153124
Återfallsprevention utifrån KBT och MI : vid problem med alkohol och narkotika (häftad)

Återfallsprevention utifrån KBT och MI : vid problem med alkohol och narkotika

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2022-04-12
315
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är en bok för dig som vill använda metoden återfallsprevention vid skadligt bruk och beroende av alkohol och narkotika. Boken består av fem delar. I den första delen beskrivs bakgrunden och teorierna som ligger till grund för metoden. I den andra delen presenteras en manual i tio lektioner tillsammans med ett stort antal arbetsblad för deltagare och behandlare. I del tre ges pedagogiska tips till behandlare och i del fyra beskrivs olika sätt att kombinera de båda metoderna KBT och MI i återfallsprevention beroende på problematik. I den femte delen presenteras olika sätt att arbeta med återfallsprevention.

I denna andra upplaga har texten bearbetats och utökats. Helt nyskrivna avsnitt handlar om effektiva inslag vid substansbruk, om hur man arbetar med klienter som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, och om klienter som har samsjuklighet i form av psykisk ohälsa. Boken innehåller också nya arbetsblad.

Boken vänder sig till behandlare som möter klienter och patienter med substansbruk inom primärvård, psykiatri, socialtjänst och specialiserad beroendevård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Återfallsprevention utifrån KBT och MI : vid problem med alkohol och narkotika
 2. +
 3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Återfallsprevention utifrån KBT och MI : vid problem med alkohol och narkotika. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väck nyfikenhet och tilltro till behandling
  Angela (Motala), 3 juni 2022

  På ett pedagogiskt sätt tydliggör Liria Ortiz och Peter Wirbing my hur du kan arbeta med Återfallsprevention vid problem med alkohol och narkotika. Texten är enkel och begriplig och du får tips på hur du kan väcka nyfikenheten hos klienten och öka tilltron till behandlingen. En fantastisk bok helt!

 2. Bästa behandlingsprogrammet

  Jag kan varmt rekommendera Återfallsprevention utifrån KBT och MI. Använt programmet i öppenvården med stor framgång. Utbildar också på programmet på Beroendeterapeut programmet. Enkelt, tydligt och bra arbetsmaterial så som PowerPoint samt filer på youtube underlättar för mig som behandlare.

Visa alla 2 recensioner