Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2022-05-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Lina Cajvert
Dimensioner
9 x 201 x 151 mm
Vikt
295 g
SAB
Do
ISBN
9789144154084

Att möta människor i trauma : hur kan vi bemöta traumadrabbade individer?

Häftad,  Svenska, 2022-05-19
333
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att möta människor i trauma handlar om hur vi kan bemöta traumadrabbade individer - barn, ungdomar och vuxna. Hur kan den enskilda professionella och arbetsgruppen påverkas av dessa möten? Syftet med boken är att den ska kunna fungera som en kunskapskälla för professionella som i sitt arbete möter individer med upplevd trauma. Boken bidrar också till en bättre förståelse för de reaktioner man som enskild professionell eller arbetsgrupp kan uppleva i mötet med traumadrabbade. En sådan förståelse och kunskap kan förhoppningsvis i sin tur underlätta utvecklingen av ett professionellt bemötande i arbetet med traumadrabbade individer. Det är viktigt att kunna se traumadrabbade personers resurser och motståndskraft och inte enbart se på traumadrabbade som offer som är olika oss andra.

Bokens första upplaga kom i en tid när vi hade den stora vågen med ensamkommande barn 2015 med traumatiska upplevelser. Denna andra kraftigt omarbetade upplaga blev klar våren 2022, det år då Europa utan motstycke sedan andra världskriget möter en ström av krigsdrabbade flyktningar från Ukraina.

Att möta människor i trauma vänder sig till studerande samt till professionella inom vård och omsorg, socialarbetare, fritidspedagoger, personal på HVB-hem och i familjehem, men också till läkare och lärare som i vardagen möter traumadrabbade personer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta människor i trauma : hur kan vi bemöta traumadrabbade individer?
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »