Att prata med unga om psykisk ohälsa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2023-08-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 215 x 150 mm
Vikt
325 g
SAB
Do
ISBN
9789144154480
Att prata med unga om psykisk ohälsa (häftad)

Att prata med unga om psykisk ohälsa

Häftad,  Svenska, 2023-08-11
334
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att prata med unga om psykisk ohälsa Kan levereras innan julafton
Hur hjälper vi bäst ungdomar som inte mår bra?

Att prata med unga om psykisk ohälsa bygger på intervjuer med ungdomar som har mått psykiskt dåligt under tonåren. Vad hjälpte dem? Var det särskilda personer eller situationer som gjorde att något ändrades till det bättre? Den gemensamma nämnaren hos samtliga ungdomar är att en medmänniska valde att se dem, ta initiativ till samtal och lyssna. Vem den personen är har inte spelat någon roll, det viktiga är att samtalen blir av. Men det kan upplevas svårt att närma sig en person som inte mår bra. Räcker min kunskap? Tänk om jag blir överväldigad av det jag får höra eller uppfattas som gränslös? Författaren presenterar konkreta samtalsnycklar att utgå från, men också vanliga fallgropar att hamna i - allt med målet att läsaren, oavsett vad samtalet handlar om, ska känna sig trygg att ta sig an det precis som om det vore vilket samtal som helst.

Förutom samtalsteknik tar boken också upp aktuell forskning om ungas psykiska hälsa i Sverige och hur den kan tolkas och problematiseras.

Att prata med unga om psykisk ohälsa riktar sig till den som i sitt arbete eller i privatlivet träffar unga människor och därför har en möjlighet att möta dem i samtal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att prata med unga om psykisk ohälsa
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 553 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Selene Cortes